Levyseinä A-sarjan anturi

(kuvallinen ohje tästä)

 1. Selvitä seinärakenteen paksuus ja hanki oikeanpituinen anturi. Anturin terävän kärjen olisi syytä jäädä hieman eristeen ulkopinnan sisäpuolelle.
 2. Varmista, ettei anturin halutulla asennuspaikalla ole seinän sisällä koolausta, sähkö- tai vesijohtoja tai muita esteitä.
 3. Poraa rasiaterällä (halkaisija 30mm) reikä sisustuslevyyn (lastu- tai kipsilevy). Vältä rikkomasta levyn alla mahdollisesti olevaa höyrynsulkukalvoa.
 4. Poista Humia-kauluksen taustan tarrapinnan suojakalvo. Paina Humia-kaulus reikään ja varmista, että tarrapinta liimautuu tukevasti höyrynsulkukalvoon. Jos rakenteessa ei ole höyrynsulkukalvoa, tarrapinnan suojakalvoa ei tarvitse poistaa.
 5. Puhkaise kauluksen sisällä näkyvä höyrynsulkukalvo terävällä esineellä kuten puukolla. Tee viillot ainakin 2-3 suuntaan. Varmista tekemäsi reiän kautta sormella, että kalvo on edelleen liimautunut kaulukseen.
 6. Ota Humia-anturi pakkauksestaan ja poista pariston suojakalvo. Käyttäen hyväksi anturin mukana tullutta listaa sarjanumeroista, merkitse anturin sijainti (osoite, huone, tms.) oikean sarjanumeron viereen. Sarjanumero löytyy anturin kyljestä. Työnnä varovasti Humia-anturi kauluksen läpi seinään. Varmista, että anturin tyvessä oleva O-rengas tiivistyy kauluksen sisäpinnan kanssa.
 7. Rekisteröi uusi anturi Humia-palvelussa.


Betoniseinä A-sarjan anturi

 1. Selvitä seinärakenteen paksuus ja hanki oikeanpituinen anturi. Anturin terävän kärjen olisi syytä jäädä hieman eristeen ulkopinnan sisäpuolelle.
 2. Varmista, ettei anturin halutulla asennuspaikalla ole seinän sisällä betonirautoja, sähkö- tai vesijohtoja tai muita esteitä.
 3. Poraa asianmukaisella poralla ja terällä (halkaisija 20mm) reikä rakenteen sisäpuoliseen betonielementtiin.
 4. Ota Humia-anturi pakkauksestaan ja poista pariston suojakalvo. Käyttäen hyväksi anturin mukana tullutta listaa sarjanumeroista, merkitse anturin sijainti (osoite, huone, tms.) oikean sarjanumeron viereen. Sarjanumero löytyy anturin kyljestä. Työnnä varovasti Humia-anturi seinään. Varmista, että anturin tyvessä oleva O-rengas tiivistyy reiän sisäpinnan kanssa. Jos reikään jää välystä, kokeile pakkauksen mukana tullutta paksumpaa O-rengasta.
 5. Rekisteröi uusi anturi Humia-palvelussa.


Lattiavalu

 1. Valussa käytetään Humia B3-anturia, johon kiinnitetään halutunpituinen mittapää metalliverkkosuodattimella.
 2. Huomioi, ettei mittapäätä kannata asentaa tuoreeseen valuun. Tuoreesta valusta vapautuvat kemikaalit ja kosteus tuhoavat anturin pitkäaikaismittauksessa. Pitkäaikaisen mittauksen asennus kannattaa tehdä vasta, kun valu on kuivunut lähemmäksi laskettua kuivumisaikaansa.
 3. Tee porareikä RT-kortin RT 14-10675 mukaisesti ja varusta se tiivistysputkella, jonka sisähalkaisija on vähintään 12 mm. Jos putkea ei käytetä, tee porareikä, jonka halkaisija on vähintään 12 mm.
 4. Työnnä mittapää tiivistysputkeen tai porareikään ja tiivistä anturijohdon ulostulo sopivalla massalla kuten sinitarralla. Ota talteen anturin kyljessä oleva ID-numero ja anturin sijaintipaikka.
 5. Rekisteröi tarvittaessa anturi Humia-pilvipalvelussa ja merkitse anturin infokenttään sijaintitiedot. Säädä tarvittaessa anturin asetuksia.


Rekisteröinti Humia-palvelussa

(tulostettava ohje tästä)

 1. Mene Humian kotisivuille www.humia.fi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta kohdasta "Kirjaudu" ja luo oma tunnuksesi Humia-pilvipalveluun.
 2. Kirjaudu palveluun. Jos Humia on tehnyt rekisteröinnin puolestasi, anturisi näkyvät listattuna ja voit klikata yksittäisiä antureita. Jos antureita ei näy, rekisteröi anturit klikkaamalla pilvipalvelun oikeasta yläkulmasta löytyvän alasvetovalikon kohdasta "Hallinnoi Humia-laitteita". Anturin rekisteröintisivu avautuu. Tarvitse rekisteröintiin anturitunnuksen (6 merkkiä) ja laitteen mukana tulleen rekisteröintikoodin (12 merkkiä). Kun olet kirjoittanut nämä sivulle, paina "rekisteröi". Nyt voit palata pilvipalvelun pääsivulle ja katsoa, näkyykö uusi anturi listalla. Toista tämä kaikkien antureittesi osalta.
 3. Anturien yksilöintitietoja kuten hakemistorakennetta, osoitetta jne. voit muuttaa anturikohtaisesti. Mene yksittäisen anturin pääsivulle ja klikkaa kohdasta "Info". Jos sinulla on useita antureita eri paikoissa, voit halutessasi jakaa ne pää- ja alihakemistoihin antamalla haluamasi nimet näihin kohtiin. Esimerkiksi "Päärakennus / alakerta". Hakemistorakenne näkyy aloitussivun ja anturisivun vasemmassa palkissa. Anturin varsinaiseksi nimeksi kannattaa laittaa sen tyyppiä ja sijaintia kuvaava nimi esimerkiksi "A200 makuuhuone pohjoisseinä". Lisää tietoa voit kirjoittaa "lisätietoja" -kenttään.
 4. Voit lisätä anturin sijaintia kuvaavan pohjapiirroksen, kartan tai vaikka valokuvan anturin pääsivulle. Kun tiedosto (koko max 200 KB, pienennämme kuvasi tarvittaessa) on valmis, nimeä se anturitunnuksen mukaisesti esimerkiksi "1B0E53.jpg". Lähetä kuva meille sähköpostilla osoitteeseen info@humia.fi, niin me laitamme kuvasi palveluun. Lähetä kuva mielellään samasta sähköpostiosoitteesta, jota käytät Humia-pilvipalvelun tunnuksenasi. Tällöin tiedämme, että kuva on tullut oikealta henkilöltä.